joi, 3 februarie 2022

Uite imixtiunea, nu e imixtiunea !


La CCSLCP ARAD s-au întâmplat de-a lungul timpului lucruri cel puțin ciudate, unele mai mult decât bizare. 

Acest loc este un Triunghi al Bermudelor pentru Inspectoratul General pentru Imigrări.

Cum despre IGI, foarte mulți polițiști din sistem aveau percepția, încă de pe vremea lui Medrega, că ar fi Zona Crepusculară a MAI, iată de ce CCSLCP ARAD ar putea fi considerat "The Bermuda Triangle of The Twilight Zone".

Fapte paranormale, nelămurite până în prezent :

Unde-i motorina din rezervorul subteran al Centrului ? 
S-a evaporat în atmosferă, ori s-a infiltrat în scoarța Pământului ?
Iar dacă s-a infiltrat în sol o asemenea cantitate, nu ar fi constituit o problemă gravă pentru mediul înconjurător ?
Se pare că pânza freatică rămăsese la fel de "fresh", nu au fost raportate fântâni sau foraje acvifere infestate.
Și cu toate acestea motorina din rezervor s-a scurs undeva. 
Dar unde ?
Dacă ar fi fost să se inunde rezervorul în urma precipitațiilor, motorina ar fi ieșit la suprafață deoarece este mai ușoară decât apa, iar pe fundul rezervorului, admițând că ar fi avut un por, ar fi rămas un strat de motorină și un strat de apă. Ori în rezervor s-a găsit doar un strat infim de motorină, ceea ce nu face decât să sporească misterul dispariției carburantului.
Fără să investigheze atent cauza, Medrega dăduse dispoziție să se refacă stocul de motorină al CCSLCP ARAD. Dacă apuca să fie contractată, probabil că noua achiziție urma să aibă aceeași soartă.
Cât de tâmpit să fii ? Știind că rezervorul are o "gaură", te apuci să mai torni în el ? Doar dacă nu cumva știai ceva mai mult despre această "gaură"...

Din ce sticlă au fost confecționate geamurile termopan din interiorul Centrului ? Că în specificațiile înaintate de IGI, în calitate de beneficiar al lucrărilor pentru modernizarea CCSLCP ARAD, în cazul lovirii accidentale sau intenționate, sticla acestor geamuri 
ar fi trebuit să se transforme în ciobulețe de mici dimensiuni, nu în fâșii tăioase care ar fi reprezentat un risc pentru integritatea fizică a personalului Centrului sau a străinilor luați în custodie publică.
Evident, există o diferență de preț între cele două tipuri de sticlă, adică între cea securizată și cea ordinară. Diferență substanțială care încă nu se știe în care buzunare s-a scurs. Dar nici nu s-a cercetat.

Cum se face achiziția de medicamente și cine este responsabil de gestionarea acestora și a materialelor sanitare în condițiile în care din fișele posturilor lucrărilor Compartimentului Medical nu rezultă că au și calitatea de gestionar ? Iar de la CRPCSA TIMIȘOARA, în calitate de contractant, nu se ocupă nimeni de recepție sau gestiune...

Cum a fost posibil ca fostul medic generalist, aflat sub contract de prestări servicii medicale, să prescrie medicamente pe rețete unde figurează generic denumirea Centrului Arad, nefiind trecute numele străinilor consultați și diagnosticați, iar în registre să apară multiple fișe medicale și consultații fictive din care nu se poate deduce cu certitudine cum decurge asistența medicală acordată străinilor și în ce constă tratamentele prescrise ?
Iar conducerea Centrului să nu reacționeze în niciun fel...

Contractul de achiziție publică medicamente și materiale sanitare este adjudecat mereu de aceeași farmacie din Arad. Chiar dacă în urma licitației, LARIFARM SRL are o ofertă mai puțin avantajoasă pentru beneficiar, cineva uns cu toate alifiile se uită în caietele de sarcini ale concurenței, iar LARIFARM SRL face contestație și ulterior câștigă cu o contraofertă cu 10 bani mai bună. Este uluitor cât de bine merge treaba atunci când există și un interes. 
Nu putem spune decât că administratorul farmaciei veșnic câștigătoare este soția unui fost ofițer al CCSLCP ARAD, actualmente prestigios om de afaceri local.

De ce este încălcată sistematic legislația muncii prin aprobarea unui program de lucru care nu asigură repausul săptămânal obligatoriu și timpul liber corespunzător ? De ce nu se acordă zilele de recuperare după efectuarea orelor suplimentare, iar dacă din motive temeinice nu au putut fi acordate, de ce nu se plătesc ?

Dacă există lipsă acută de personal, de ce conducerea Centrului nu a făcut niciun demers în acest sens de ani de zile ?

Cum este cu aparatul telefonic înmânat străinilor pe fereastră întrucât cablajul interior al instalației nu a fost realizat ? Cascadorii râsului...
Cum este cu televiziunea prin cablu, este funcțională sau nu instalația de cablu TV ?
De ce există suporturi TV în fiecare încăpere, dar mai puțin televizoare ? O telecomandă pe etaj, iar dacă vrei să-ți faci un ceai (fiindcă la televizor nu prea poți să te uiți), nu există niciun fierbător de apă disponibil. Străin să fii și să tot intri în refuz de hrană...

De ce nu sunt igienizate la standarde europene toate încăperile în care sunt cazați străinii luați în custodie publică, grupurile sanitare și anexele în care aceștia au acces ?

De ce este subdimensionat personalul care asigură paza străinilor deținuți ?
De ce nu este asigurată în regim permanent asistența medicală acordată străinilor, conform regulamentului de organizare a centrelor de cazare a străinilor luați în custodie publică și a recomandărilor efectuate de Instituția Avocatul Poporului, care a semnalat deficiențe în acest sens ?

Unde sunt calificativele acordate la evaluarea de serviciu a polițiștilor CCSLCP ARAD pe anul 2018 ?
Această ultimă întrebare a fost pusă în 2019 de același lucrător de Resurse Umane care este acum cercetat prealabil fiindcă a indicat directorului adjunct Oance Cătălin-Traian nereguli în interpretarea atribuțiilor și îndatoririlor specificate în fișa postului unui angajat. 
Aflat la comanda Centrului, acesta a dispus în mod abuziv titularului postului să execute sarcini care nu sunt cuprinse în fișa postului, încercând să-l convingă că are prevăzute respectivele îndatoriri.

Despre calificative, polițistul respectiv a primit la vremea aceea un răspuns cutremurător : nu i se poate răspunde deoarece nu avea necesitatea de a cunoaște, deși culmea (!) era desemnat să asigure operarea și centralizarea tuturor calificativelor personalului IGI.

Deci, dacă ai curaj să întrebi toate aceste lucruri, în primă fază ți se răspunde în doi peri, nici măcar nu ești luat în serios. Poate renunți și nu te mai interesează. Apoi, dacă insiști, în mod progresiv ești luat în vizor și întrebat de ce vrei să cunoști toate acestea, deoarece "curiozitatea a omorât pisica" iar tu nu ai nici pe departe 9 vieți, ci o singură carieră efemeră care se poate termina în orice clipă, dacă jupânul atotputernic dorește să-ți facă rău. 

Ești la cheremul lui.

Așa că suntem sătui de toată această mascaradă cu imixtiunea ilegală în activitatea altui polițist.
Treaba este cu mult mai simplă.
Derbedeii nu vor decât ca tu să te uiți în altă parte în timp ce ei sunt preocupați să joace liniștit "bîza" pe maidan.
Sau "barbut", ori "lapte gros", sau orice  le-ar mai trece prin creierele lor "sofisticate" de "menegeri".
Ai tu acces la combinațiile lor ?
Tu ești un amărăștean...

Cum să-ți permiți tu să critici managementul lor ?

Și să micționezi pe el...
Pardon, să te imixtionezi în el...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu