miercuri, 9 februarie 2022

Directorului CRPCSA TIMIȘOARA nu-i miroase nici lui a bine ce se întâmplă cu gestiunea 1409 - MEDICAL. Probabil îi pute și lui a pește, în acord cu nasul fin al inspectorului general. Interesant cum apare o lipsă în gestiune exact la momentul potrivit.


Asistența medicală acordată străinilor luați în custodie publică la Centrul Arad este asigurată, în regim de avarie, de un medic generalist (pe bază de contract prestări servicii medicale) și doi asistenți medicali (unul în pragul pensiei și celălalt luat în vizor spre a fi destituit).

Acești trei oameni țin în spate Compartimentul Medical al CCSLCP ARAD ducând tot greul unei activități destul de tracasante, având în vedere condițiile în care își desfășoară munca, un job pe care nu-l invidiază nimeni și care implică multă responsabilitate.

Medicul nu este prezent în mijlocul străinilor decât câteva ore pe zi, iar în weekend și sărbători legale nu are program de lucru, în conformitate cu clauzele contractuale.

În lipsa lui, toată responsabilitatea cade pe asistenții medicali, câte unul singur pe tură.

Turele sunt de așa manieră planificate astfel încât cei doi asistenți medicali nu se întâlnesc niciodată. Nici nu ar fi posibil, pentru că sunt doar doi și nu pot asigura permanența serviciilor medicale.

Unul din cei doi asistenți medicali a fost numit gestionar prin dispoziție zilnică a șefului unității.

Cu toate acestea nu are atribuții de gestionar prevăzute în fișa postului și nici în vreo anexă întocmită la fișa postului. NU a fost instruit cu privire la această activitate pe care, de cele mai multe ori, este nevoit să o practice în afara programului de lucru.

Gestiunea este constituită la nivelul CRPCSA TIMIȘOARA și impune anumite responsabilități care exced pregătirii și atribuțiilor unui asistent medical care își desfășoară activitatea la CCSLCP ARAD.

Mai mult decât atât, având în vedere programul de lucru stabilit de conducerea CCSLCP ARAD pentru lucrătorii Compartimentului Medical, accesul acestora, dar și al medicului, la medicamente, ustensile și materiale sanitare nu poate fi restrâns doar la intervalul de timp în care este prezent la lucru asistentul medical numit și gestionar.

Cu alte cuvinte, gestiunea este "deschisă" și altor utilizatori. 

Există astfel cel puțin jumătate din timpul de lucru, de odihnă și de recuperare, la nivelul Compartimentului Medical, în care de gestiunea respectivă nu răspunde nimeni din cei prezenți la program. Pentru a fi pe deplin sigur de ceea ce se întâmplă în gestiunea sa, ar fi însemnat că de fiecare dată când intra în tură, asistentul medical (care este numit și gestionar) să-și verifice stocurile și fișele de magazie, ceea ce este sinonim cu o inventariere amănunțită și integrală a tuturor materialelor sanitare, medicamentelor și obiectelor de inventar.

Această măsură de siguranță nu se putea aplica, având în vedere responsabilitățile de asistent medical pe care trebuia să le aibă în vedere cu prioritate.

Domnii Pitea Filimon și Oance Cătălin-Traian au pretenții de manageri redutabili, deci ar fi trebuit să cunoască faptul că bunurile materiale și obiectele de inventar din gestiunea 1409 - Medical erau accesate, întrebuințate și consumate nu numai în prezența gestionarului, iar în lipsa acestuia nimeni și nimic nu garanta că lucrurile decurgeau normal, regulamentar și legal.

Pentru că dumnealor, deși sunt intitulați manageri, nu sunt decât niște analfabeți funcțional care nu au înțeles nici până în ziua de azi că situațiile de această natură reclamă câteva măsuri speciale, pe care dânșii, din comoditate (dar și din prea multă neștiință) nu le-au luat.

Dacă în privința comportamentului fostului medic au tăcut mâlc, actualmente, în condițiile în care toată treaba este mult mai bine organizată și pusă la punct (nu de ei, ci cu aportul celor care lucrează efectiv) cu ce credeți că se ocupă în momentul de față distinsa conducere a CCSLCP ARAD ? Repară vanități și orgolii rănite, pansează răni spirituale, urmare acuzațiilor de management defectuos lansate inclusiv prin intermediul acestui blog, vizibile cu ochiul liber de fiecare angajat al Centrului.

Ca să arate că pisica moartă nu este în curtea lor, ci tocmai sub nasul acelora care le-au făcut scandal.

Iar marele naiv de la București, deosebit de credul, fără a asculta puncte de vedere avizate, chiar este extrem de ușor de dus de nas. 
Dacă-i dai cu puțin pește stricat prin față și l-ai convins că treaba pute și trebuie analizată cumva (dar nu cu nasul lui, că-l depășește, ci de unii obișnuiți cu mirosul persistent), atunci domnul Crețu ar da mână liberă oricui, numai să-i dispară putoarea de sub nas.

Și atunci, Pitea Filimon, Oance Cătălin-Traian, consultându-se cu "amicul" Oarză de la Control (infractorul dovedit de procurori și sancționat penal) au luat legătura instituțional cu CRPCSA TIMIȘOARA și l-au "informat" pe directorul Vasilescu că ar putea exista niște probleme cu gestiunea 1409,  ținută de "prietenul lor cel mai bun", asistentul medical Vug Ciprian.

Iar directorul Vasilescu, care până în acel moment a fost total imun cu privire la existența vreunei nereguli în gestiunea lui de medicamente și materiale sanitare (înființată la nivelul CRPCSA TIMIȘOARA), a sărit ca ars : "Cum, arde la mine ? Să vină pompierii să stingă focul !"

Iar Oarză, de după colț : "Vă rugăm să nu vă supărați, dar de aici preluăm noi !" Nu o să lase la voia întâmplării cercetarea administrativă dispusă de conducerea CRPCSA TIMIȘOARA. Nu ar fi atât de grav nici dacă s-ar descoperi o lipsă în gestiune, la cât haos a fost înregistrat în trecut și a fost tolerat cu o nonșalanță greu de imaginat de conducerea CCSLCP ARAD. 

Ceea ce este cu adevărat grav este că au apărut în spațiul public dovezi ale indolenței și iresponsabilității manifestate de fostul medic aflat sub contract de prestări servicii medicale, care și-a bătut efectiv joc de tot ce a însemnat asistență medicală acordată străinilor la CCSLCP ARAD.

Iar managementul Centrului prinsese și el puternic din această duhoare de pește, ceea ce îl iritase considerabil pe jupânul de la București, pus pe fapte mari și dornic să arate cât este de capabil.

Cum să taxezi aceste porcărioare care au scăpat în afară și au stricat imaginea instituției ?

Simplu.

Cu niște pastile de piramidon care nu mai ies la numărat, fiindcă atunci când a fost nevoie de ele, cineva nu a scris unde trebuie.

Reamintim zecile de rețete eliberate în mod fictiv, consultațiile acordate unor persoane inexistente, diagnostice date în neant, medicamente consumate haotic pe vremea fostului medic ale cărui servicii medicale au fost contractate. Toate acestea nu contează. Nimeni nu le cercetează.

Cine trebuie să plătească acum toate polițele ?

Evident, asistentul medical Vug Ciprian, acest "polițist răzvrătit și neînțeles de nimeni", care le tot spune în față (celor în drept să ia măsuri) cum merge de fapt treaba, iar ei se dau loviți și se întreabă lung unul pe altul : "Ai auzit maa ce spune ăsta ?"

Aceasta este din păcate logica momentului...

Senzația este că "incendiul" se tot extinde și consumă oxigenul unor cadre cu funcții de conducere...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu