miercuri, 2 februarie 2022

Azi se împlinesc 2 ani de la prima postare pe blog. Obiective atinse : Metalurgul & Haiducul OUT.


Urmează INFRACTORUL.
Vine tare pe turnantă, se uită în stânga : NIMENI. 
Se uită în dreapta : NIMENI.

Se uită în sus : CREȚU. 
Inspectorul general îl încurajează cu urale și chiuituri. 
Publicul cu fluierături.
"Hai Oarză, hai Oarză ! Mai ai puțin..."

Habar nu are că la finalul cursei îl așteaptă un măturoi, un făraș și un tomberon.

A accesat în mod ilegal funcția de șef serviciu, participând la un concurs la care nimeni nu a verificat dacă îndeplinește condițiile de ocupare a postului. El având antecedente penale și manifestând o incompatibilitate evidentă descrisă cum nu se poate mai bine într-o Notă Raport aprobată de conducerea instituției, care fusese de acord cu mutarea acestuia în cadrul unei structuri care înregistra deficit de personal. 

Aduceți-vă aminte că în timp ce acestui personaj sinistru îi erau deschise larg toate porțile, colegi de-ai noștri cu o carieră impecabilă în spate erau puși pe liber deoarece posturile lor nu se mai regăseau în statele de organizare.
Iar un infractor a fost păstrat în sistem, ba mai mult, a fost promovat șef serviciu Control.

Măcar dacă și-ar fi văzut liniștit de treabă.

Însă menirea lui era să acopere urmele altor infractori ca el și să dea cu sete în polițiștii onești care cădeau victime abuzurilor unor dezaxați.

Acest comportament l-a propulsat în topul celor mai abjecte personaje pe care le-a dat IGI și este absolut firesc să i se ceară să elibereze funcția deținută, dacă nu chiar să răspundă penal pentru atrocitățile pe care le-a comis.
Fiindcă a nenorocit multe cariere de polițist, iar oamenii nu au uitat.
Medrega nu ar fi reușit să conducă atât de autoritar și discreționar instituția, dacă nu ar fi avut suportul necondiționat al câtorva derbedei.
Printre aceștia, evident Oarză și Colea, cei mai vizibili.
O rușine extremă, o palmă zdravănă peste obrazul Inspectoratului General pentru Imigrări.

De Colea am scăpat.

Culmea este că Oarză a fost recuperat de către sistem și menținut în funcție de Crețu, care se folosește în continuare de el, ca și când nimic nu ar fi mirosit urât în cariera lui.
Spune-mi cu cine te aduni, ca să-ți spun cine ești...

Până și în cazul recent de la CCSLCP ARAD, deși a fost informat în scris că directorul adjunct al Centrului, în mod nelegal, profitând de o interpretare vădit eronată a fișei postului asistentului medical Vug Ciprian, i-a cerut acestuia să efectueze sarcini de serviciu pe care nu era obligat să le îndeplinească, observăm că inspectorul general al IGI are o afinitate deosebită pentru acuitatea infracțională extrem de fină a sancționatului penal Oarză, în care are încredere deplină. 

Dacă nici atitudinea directorului adjunct Oance Cătălin-Traian nu a reprezentat o imixtiune ilegală în activitatea asistentului medical Vug Ciprian, atunci desigur că trebuie sancționat polițistul de la Resurse Umane care a sesizat aceste nereguli.

Este și normal. Derbedeii jucau bîza pe maidan și se trezește unul să le strice managementul. Trebuie pus la zid și învățat minte.

De ce ? Fiindcă așa vrea Oarză, iar Crețu este de acord. 
Nu este el "tătucul infractorilor" ?
Dacă nu ar fi fost, s-ar fi dezis de Oarză, ar fi păstrat măcar în aparență o minimă corectitudine.
Ce observăm, în schimb ? Că-l pune să facă exact aceleași porcării ca pe vremea lui Medrega. 

În plus, Oarză nici nu cunoaște bine prevederile legale, ca să știe până unde să se întindă. Absolvent al Academiei de Poliție, jurist. Plusează ca zevzecul până se lovește de tavan și apoi se holbează mirat în jur neînțelegând ce l-a pălit. La fel ca atunci când au pus laba pe el procurorii și l-au sancționat penal pentru înșelăciune, fals și uz de fals, infracțiuni în formă continuată.

Din informațiile pe care le avem, polițistul cercetat prealabil a solicitat în scris aplicarea art.7 din Legea nr.571/2004 privind protecția avertizorilor de integritate. Suntem convinși că nici Oarză și nici Crețu nu au auzit de această lege, ignorând toate prevederile legale care nu sunt în acord cu interesele lor de haită.
Distanța dintre Oarză și Crețu nu este chiar atât de mare cum pare la prima vedere, atâta vreme cât cel din urmă se folosește intens de serviciile și consultanța perfect paralele cu legea oferite de un infractor. 
Ne punem în mod legitim întrebarea de ce această instituție dispune de o armată de consilieri juridici la care inspectorul general preferă să nu apeleze. Oare Serviciul Juridic nu ar fi în stare să-i furnizeze măcar un sfat bun, dacă nu și o soluție ?
În materie de cercetări prealabile, Crețu se bazează exclusiv pe experiența de infractor a șefului Serviciului Control.
Și atunci, pe bună dreptate, nu ar merita câte o plângere penală pentru abuz în serviciu cu consecințe agravante și o acțiune în instanță ca să învețe în cele din urmă să respecte legea ?
O lecție usturătoare, pe deplin meritată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu