luni, 7 februarie 2022

Strigătul de disperare și deznădejde al asistentului medical Vug Ciprian arată adevărata dimensiune a managementului dezastruos practicat de actuala conducere a Centrului Arad, susținută fățiș de actualul inspector general.



"Nicio zi fără pește" s-a exprimat flegmatic, arogant, inspectorul general al IGI, când a remarcat câte rapoarte i-a pregătit asistentul medical, în speranța că se va face ascultat. Nici nu le-a mai citit.

SPAȚII INSALUBRE, CONDIȚII INUMANE DE DETENȚIE, CONDUCÂND DIN CE ÎN CE MAI DES LA REFUZUL DE HRANĂ MANIFESTAT DE STRĂINII AFLAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ LA CCSLCP ARAD.
PERSONAL INSUFICIENT DAR ȘI INDOLENȚĂ MAXIMĂ A FACTORILOR DE DECIZIE.
PLOȘNIȚELE ȘI PĂDUCHII COMPLETEAZĂ TABLOUL NEPUTINȚEI MANAGERIALE.

Suntem curioși de ce domnul Crețu se comportă astfel... Și-o fi atins limitele competenței ?

Nu poate face mai mult ?

CE A SESIZAT ASISTENTUL MEDICAL  ?

Asistența medicală acordată străinilor luați în custodie publică la Centrul Arad trebuie susținută permanent de măsuri complementare de igienizare a spațiilor în care aceștia sunt cazați, a grupurilor sanitare și anexelor în care li se permite accesul.

Articolele de cazarmanent (paturi, saltele, cearceafuri, lenjerie) trebuie igienizate periodic.

Nu se întâmplă așa ceva.

Dezinsecții, dezinfecții doar pe hârtie, probabil ca să încaseze cineva niște bani. Nu s-au făcut prea multe decât foarte rar și doar ca să bifeze din obligațiile avute față de instituțiile care mai vin în  control.

Spațiile în care sunt cazați străinii, grupurile sanitare în care aceștia se spală, își satisfac nevoile fiziologice, trebuie să îndeplinească anumite condiții minime de igienă. Este degradant și umilitor să-i introduci pe aceștia ca pe niște animale în grajd, fără să-ți pese că pereții încăperilor sunt plini de igrasie și mucegai, fiindcă din partea conducerii centrului nu există nicio preocupare în acest sens.

Pentru cei doi "duri" Oance și Pitea, ele reprezintă niște cuști în care se țin maimuțe, nicidecum oameni. 

Personalul de pază este vădit subdimensionat.

Dacă apar probleme cu străinii pe fondul deținerii acestora împotriva voinței lor, adăugând la nemulțumirile lor inerente și condițiile inumane de detenție, la un moment dat situația poate deveni explozivă.

Personalul Centrului este apt să facă față unei revolte a străinilor ? Cât de în siguranță se simte un asistent medical, de exemplu, în timpul serviciului, obligat fiind să acorde asistență medicală unui grup de zeci de străini "păziți" de un singur agent de pază ?

Dar CCSLCP ARAD mai are și lucrători la Serviciul Logistic, la cabinetul psihologic există o psiholoagă, în anticamera directorului, o secretară sau mai multe, etc. Și evident, doi manageri iresponsabili, care pot cădea oricând și ei victime...

Cine asigură protecția personalului Centrului în cazul unei revolte spontane a străinilor, deranjați să zicem că nu li s-a permis să dea un telefon, nu au curat în cameră, de la wc vine un miros insuportabil, sub saltele colcăie ploșnițele, iar prin lenjerie circulă păduchii de corp ?

Ce să mai vorbim despre angajații nemulțumiți și programul de lucru absurd impus de conducerea Centrului propriului personal ?

În Regulamentul de organizare și funcționare al CCSLCP ARAD se vorbește despre necesitatea asigurării asistenței medicale acordate străinilor, în regim permanent.

Instituția Avocatul Poporului a remarcat de mai multe ori, cu ocazia controalelor efectuate, că această asistență medicală nu poate fi acordată nici pe departe conform reglementărilor legale, adică permanent, din cauza lipsei de personal. A făcut totuși niște recomandări, a fixat câteva obiective, s-a reluat activitatea de control.

Întrebarea este : au făcut Pitea și Oance demersuri regulate pe lângă conducerea IGI, în sensul asigurării personalului suficient desfășurării activităților de bază ? I-a durut în fund de recomandările Avocatului Poporului și de controale.

Bineînțeles că au lăsat să se înțeleagă că ei sunt ultra-manageri și se descurcă și așa.

Pai cum altfel ? 
Cu personal suficient oricine poate conduce... 
Noi suntem crema managementului, în asta constă dibăcia noastră. N-avem de nici unele, dar ne descurcăm !

Și uite așa au ajuns să pună presiune pe puținii angajați pe care-i mai aveau.  Ture consecutive de 12 ore, fără repausul minim prevăzut de legislația muncii, aprobate într-o veselie de domnul Pitea și domnul Oance. Iar ore de recuperare... ciu-ciu ! S-a prescris acordarea lor, dacă nimeni nu le-a cerut...

Adevărul este că au fost solicitate, dar poznașii manageri rupeau toate rapoartele prin care era solicitat repausul legal.

Asistentul medical VUG CIPRIAN a calculat și a ajuns la concluzia că ar fi trebuit să recupereze 229 ore suplimentare dar i s-a spus că nu mai are nimic de recuperat fiindcă, dacă nu le-a solicitat la timpul potrivit, acestea s-au pierdut. 

Când îți bați joc de proprii subordonați în așa hal, poate nu ar strica să-i monitorizezi din când în când, să nu refuleze cumva peste tine, în mod inopinat, o mică revoltă...

Domnul Vug Ciprian a avut și acest noroc...

A fost monitorizat psihologic, fiindcă ... a îndrăznit să-și ceară drepturile și să sesizeze nereguli. Urma să ajungă în fața Comisiei de Expertiză Medico-Militară și scos din sistem ca inapt pentru serviciul în Poliție. Nu s-a putut atunci fiindcă, venit dintr-un concediu medical prelungit, tocmai ce fusese declarat apt de către această Comisie. Nu a apucat să se revolte pentru că domnul Crețu a fost inițial suficient de inspirat și și-a trimis la Arad delegația formată  din inspectorul general adjunct și psiholoaga Vlădan într-o misiune de împăciuire.

Însă acum s-au reluat ostilitățile.

Asistentul medical este dublu cercetat prealabil.

Chemat la București pe banii lui, din timpul său liber dintre turele dispuse ilegal de către niște analfabeți funcțional care, deși stau toată ziua cu nasul în carte, ridică din umeri că nu înțeleg prevederile legale și le aplică pe dos. Probabil și cartea o țin invers.

Iar directorul adjunct își prostește subordonații cu atribuții inventate pe loc din fișa postului, după cum bate vântul... Aceștia sunt "managerii cu sclipiri de geniu" de la CCSLCP ARAD.

Lucrurile tindeau să se calmeze acum câteva luni, dar de bine ce sunt consiliați acești analfabeți funcțional, situația se degradează pe zi ce trece.

După ce că nici vorbă de vreo îmbunătățire a mediului în care este obligat să-și desfășoare activitatea, recent asistentul a mai fost luat și la mișto, la propriu, de inspectorul general Crețu, probabil deranjat de atâtea rapoarte. Dar acesta nici nu a apucat să le citească. Doar le-a frunzărit până au început să-i pută a pește. Și atunci a observat că nu-l cheamă nici Mihai, deci treaba era complet rezolvată...

Infractorul Oarză, din verificările amănunțite pe care le-a efectuat, sugerează că nu a identificat încă nicio problemă de management la CCSLCP ARAD. Dar, o fi în stare ?

Materialul de control încă se află la editură...

Mai mulți supercompetenți lucrează de zor la el, exersând la perete cum s-o dea ca să fie bine.

Stați liniștiți, totul este în continuare pe dos la IGI !

NICI GÂND SĂ SE FI SCHIMBAT CEVA ÎN BINE...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu