miercuri, 23 februarie 2022

De când și-a luat bobârnace de la conducerea IGI, dom' director Pitea nu mai întocmește nicio planificare a serviciilor la CCSLCP ARAD. Se ocupă adjunctul său, dom' Cătălin.



Vai, dom' Cătălin, ce-ați făcut aicea ?!

V-ați imixtionat în activitatea de planificare a subordonatului dvs, domnul asistent medical Vug Ciprian ?!

Păi nu dumneavoastră i-ați dispus acestuia cu 2 luni în urmă, când erați la comanda Centrului, să întocmească planificarea serviciilor ?
Acum o faceți dumneavoastră ?
După ce i-ați adus și argumente și i-ați arătat efectiv că are prevăzute sarcini de planificare în fișa postului, că omul a sunat speriat la București ...

Omul a crezut că nu vede bine sau nu a înțeles ce a citit...
Chiar începuse să-și facă griji : "Nu e bine, boss. Am început să am halucinații !"
Este și normal. Dacă i-a spus ditai (î) directorul adjunct... aflat la comanda Centrului în acel moment.  
Timid din fire, s-a fâstăcit : "Mă, dacă e așa cum spune ?"

Iată că n-a mers "șmecheria" și de planificare se ocupă personal domnul Oance Cătălin-Traian. Pare să fie de competența dumnealui.

Asta taman după ce s-a agitat pe la domnul Crețu cu niște rapoarte, sesizând că unul, Sarion de la Resurse Umane, i-a stricat apele și că din cauza lui nu-l mai ascultă subordonații...
Că pe prosteală ar fi rezolvat multe, numaidecât...

Reamintim că la CCSLCP ARAD, la Compartimentul Medical nu s-a mai întocmit o planificare legală a serviciilor de peste 3 ani de zile. 

Ia să vedem ce planificare ai făcut, tinere bavarez...

Observăm că pe 04.02.2022 ai acordat o recuperare asistentului medical Vug Ciprian.
(Apropo de acest fapt, domnul Pitea susținea sus și tare că respectivul asistent beneficiase deja de toate recuperările acordate în ultimii 3 ani. Există un izvor nesecat pentru aceste recuperări ? 
De unde tot apar ? Înseamnă că nu s-au dat toate... sau Pitea începe să semene nițel a Pinocchio ?).

Mai jos apare explicat că acel "R" reprezinta 12 ore libere.

Domnul Oance Cătălin-Traian nu știe desigur că, potrivit OMAI nr.577/2008, nu se acordă ore de recuperare ci zile de recuperare.
Iar o zi de recuperare înseamnă 8 ore nu 12 ore.

Explicația logică :
Toată ziua are 24 ore. Când omul ți-a muncit în plus, alegi o zi din lună în care vrei să-l recuperezi și îi plasezi orele lucrate anterior având grijă să-i rămână și timpul liber corespunzător. Omul nu mai vine la muncă, că doar a lucrat atunci când a efectuat ore suplimentare. Dar timpul liber aferent orelor lucrate suplimentar, trebuie să-l dai.
A lucrat 8 ore suplimentare, le dai, dar îi aloci și 16 ore timp de odihnă corespunzător. 

După logica domnului Cătălin-Traian Oance, dacă asistentul medical Vug Ciprian ar fi lucrat în ture 24/72 și ar fi avut 24 ore muncite suplimentar, în ziua în care ar fi trebuit să vină la muncă primea o "recuperare" de 24 ore și cu asta basta.
Și, de ce nu, dacă avea 48 ore suplimentare, te-ar fi dus capul să le acorzi într-o singură zi, nu-i așa ? Bine, hai în două...
De fapt, 24 ore de muncă se sting în 3 zile lucrătoare, 48 ore suplimentare în 6 zile lucrătoare. Iar 12 ore suplimentare nu se pot compensa cu 12 ore libere într-o singură zi lucrătoare. Practic, acorzi recuperare în timpul liber legal al lucrătorului.

Altă hibă a planificării serviciilor întocmite de domnul Oance (vezi, de asta trebuie să cunoști puțină legislație a muncii) este lipsa repausului săptămânal. Pui oamenii să lucreze în ture de 12 ore, dar nu așa. Le asiguri cel puțin 48 ore libere consecutive, o dată pe săptămână. Nu o dată pe lună.

Morala :
Stimate dom' Cătălin, cu riscul de a ne imixtiona în activitatea dumitale, îți aducem la cunoștință că ar fi cazul, măcar de acum înainte, să nu mai dispui subordonaților tăi sarcini pe care tu însuți nu ești în stare să le faci. Pentru că abilitatea de a controla presupune mai întâi abilitatea de a executa. Este valabil, cel puțin, la întocmirea planificării serviciilor.
Dacă ar fi întocmit-o asistentul medical, ai fi râs o săptămână de el că nu știe cum să o facă. Dar nu dumneata ți-ai fi dat seama că este greșită, stimabile ! După cum bine vezi, nu ai această capacitate !

Unde mai pui că în zilele de 3 și 4 februarie asistentul medical Vug Ciprian susține că era în CM.
E frumos să dai un "R" de 12 ore libere în CM, dom'le Cătălin-Traian Oance ?
Nu zicem că ai premeditat-o, dar corectează măcar planificarea, că trece luna și rămâne așa...

Cât despre conul Pitea, el n-are nicio treabă ! Figurează în galerie ca spectator, el doar aprobă ce semnează viceprimarul...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu