duminică, 13 februarie 2022

Oarză, infractorul reabilitat de Medrega și Crețu își consolidează poziția de șef serviciu Control.

 

Îl doare la bașcheți.

Ce dacă a fost prins de procurori la furat și obligat să-și recunoască faptele ?

El este bine-mersi în continuare, ba chiar se bucură de un oarecare respect în fața conducerii IGI.

Ce, numai el a făcut porcării din astea ?

Ia uite cum a apărut un mega dosar penal cu sute de polițiști care au decontat ilegal voucherele de vacanță. Așa că și Oarză se înscrie într-o anumită statistică privind infracționalitatea în rândul polițiștilor, ținută mai mult sau mai puțin sub control. Încet-încet, un polițist-infractor, șef de serviciu la Control, nu mai este ceva unicat, nemaivăzut sau de neimaginat, expus oprobriului public. Va trebui să ne adaptăm de acum încolo. Să nu mai întoarcem nasul când trece prin preajmă. Să-l acceptăm printre noi și să-l salutăm cu respect pe distinsul infractor. Pentru diversitate și toleranță.

Și apoi, ce ? Poți să-i interzici unui sancționat penal să muncească ? Acum, după ce a prins atâta experiență, nu-i păcat să-l azvârli peste gard ?

O fi și el bun la ceva...

Uite, se ocupă cu aranjarea treburilor murdare...

L-a trimis Crețu la CCSLCP ARAD, s-a întors de-acolo cu un material încropit pe genunchi, câteva pagini doar. De ce s-au scurs în spațiul public anumite mizerii despre care toată lumea știa, inclusiv el, iar conducerea Centrului a rămas pasivă la toate sesizările efectuate de personalul medical...

De ce ? Ei uite că s-au scurs. 
Poate acum se vor lua măsuri...

Și iată că s-au luat :

Oarză vine repede la București, prezintă raportul lui Crețu, arată că există indicii consistente de scurgere de informații "confidențiale sau secrete de serviciu" în spațiul public... Crețu întreabă : "Dar cine a făcut asta ?" Oarză : "Avem dovezi indubitabile că..." și-l bagă din nou în cercetare prealabilă pe asistentul medical Vug Ciprian.

Că doar nu s-o apuca să-l întrebe de sănătate pe Pitea Filimon, protejatul său și al sistemului din care face parte.

Așa merge treaba și cu Crețu.

Când Vug Ciprian îi trimite suita de 20 rapoarte cuprinzând nereguli din activitatea sa, inspectorul general schimbă foaia și devine arogant : "Nicio zi fără pește" sau face mișto-uri ieftine de cartier : "Trimite-i toate astea lui Mihai, că pe mine nu mă cheamă așa !"

După ce problemele nerezolvate ies din ograda IGI : "Vai, dar de ce nu mi s-au raportat ?" Ți s-au raportat, nea Crețule, ți s-au raportat ! 
Dar cum de atât timp tu ești incapabil să le rezolvi, iată că încearcă să ți le rezolve alții... Nu e bine să stai degeaba, complet relaxat și să aștepți să-ți cadă din cer ?

Nici până-n ziua de azi nu ai dispus măsuri de ajustare a programului de lucru. Puțin îți pasă că nu ai asigurată asistența medicală permanentă la CCSLCP ARAD. După ce au trecut 3 controale ale Instituției Avocatul Poporului, care au lăsat 3 rapoarte scrise și o mulțime de recomandări.

Te-a durut în fund de ele.

Ți s-a atras atenția de nenumărate ori că se încalcă legislația muncii,  iar de ani de zile oamenii tăi acumulează ore suplimentare fără a li se da posibilitatea să le recupereze.

Asistentul medical pe care tu îl consideri vinovat că arată tot ce este putred la CCSLCP ARAD, are 229 de ore de recuperat, adică 29 zile.

Ți s-a adresat de zeci de ori, sperând pe bună dreptate la o rezolvare, iar tu l-ai răsplatit cu sictir. 

În lipsa lui de la muncă, că lucrează în ture, în gestiunea lui își băgau mâna toți, inclusiv fostul medic neglijent și risipitor care era mână în mână cu conducerea Centrului.

Asistentul medical ți-a demonstrat că nu poate ține în aceste condiții gestiunea de medicamente și materiale sanitare. 

Ce ai făcut pentru remedierea situației ?

Văzând că se zbate să-i fie retrasă gestiunea, mai ales că din fișa postului rezultă că nu are nicio atribuție de gestionar, ce ți-ai zis ?

Ai dispus inventarierea gestiunii, au rezultat lipsuri așa cum era de așteptat, iar pe asistentul medical l-ai trimis să fie cercetat și administrativ.

Și vei face în așa fel încât să i se impute și pagubele.

Acoperind în acest fel un management dezastruos de care nu vrei să te atingi.

Să-ți fie rușine !


Modul de consemnare a tratamentului medical
acordat unor străini "anonimi" la CCSLCP ARAD 


Medicamentele acestea cui au fost prescrise ?
Nu cumva medicul Hornariu Mihai și le-a prescris singur sau anturajului său, iar pe asistentul medical ți-ai propus să-l scoți țap ispășitor pentru lipsa din gestiune ?

Cum vrei să-ți țină evidență medicamentelor dacă nici medicul nu avea grijă să-și înregistreze tratamentele acordate care sunt în responsabilitatea lui exclusivă ?

Ție totul îți pute a pește, dar nici în ruptul capului nu-ți sufleci mânecile să repari ceva...

Poate ne-am făcut noi degeaba iluzii, iar tu nici nu ești în stare...

Dar nu te îngrijora...

Suntem dispuși să te acceptăm și pe tine. Exact așa cum ești. Pentru diversitate și toleranță...

Ei bine, păcat că toate acestea se vor duce în penal.

Fiindcă nu ai catadicsit, de bună credință, să găsești o rezolvare. 
Se înregistrează prejudicii materiale din cauza unui management defectuos pe care nici nu vrei (dar nici nu poți) să-l cercetezi.

Tu vrei doar să nu răzbată dovada incapacității tale.

Și pentru asta apelezi în continuare la serviciile unui infractor ca Oarză, obișnuit cu astfel de mizerii, să ascundă adevărul, să denatureze realitatea și să-ți prezinte soluții convenabile de pedepsire a unor polițiști nevinovați.

Nu-i bai. Vă acceptăm pe toți exact așa cum sunteți.

Defecți, imperfecți... Ești infractor ? Și șef serviciu Control. Unde ? Într-un inspectorat general. Toată stima, domnule sancționat penal ! Sunteți de-al nostru...

Cine mai e perfect în ziua de azi ? De ce să facem discriminări ? Unitate prin diversitate...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu